MEHED KOOS, ELU HOOS!

19 november 2022

Külaskäik Püha Johannese Kooli uude hoonesse

 

Septembris kolis Püha Johannese Kool Nõmmele Kivimäe tänavale. Iga koolipäev Eesti ühes hinnatumas kristlikus erakoolis algab palvusega uni kaalses kirikus, mis ühe küljega avaneb kooli avarasse fuajeesse. Samas ei õpi koolis mitte sugugi ainult erinevate kogudusliikmete võsud, vaid vastu võetakse konkursi korras kõik, kelle peres armastus ja hoolivus kõige oluli sem. Nii leidub õpilasi Tallinnale lisaks ka Jõelähtmest, Laulasmaalt, Murastest ja Viimsist. Koolipere ja lapsevanemad on väga kokkuhoidvad.

Krunt osteti isade-emade annetuste eest, hoone projekteerijad leiti samuti nende seast. Laenu võeti Coop pangast. Osa mööblist on annetatud riigiko gust ja Radisson hotellist. Järgmise õppeaasta alguseks valmib ka juurde ehitus, mille järel on koolis koos gümnaasiumiklassidega juba 640 õpilast.

Õpetajadki on parimad oma eriala asjatundjad, kellest mitmed töötanud varem juhtivatel kohtadel tippfirmades. Enne kuuendat klassi õpilastele hindeid ei panda, hinnatakse õpilase personaalset arengut. Meid võõrus tanud kooli direktriss Liivika Simmul kinnitas, et neil on lapsevanematega teiste koolidega võrreldes äärmiselt vähe konflikte, sest vanemad on nagu nende lapsedki kooli patrioodid.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar