MEHED KOOS, ELU HOOS!

15 veebruar 2015

Kulle Raig:“Šampanja ja Koskenkorva,ühe puu harud“.


Kulle Raig:“Šampanja ja Koskenkorva,ühe puu harud“.

Meie kolmapäevaõhtu külaliseks oli fennougrist, ajakirjanik, kirjanik, Eesti kultuuri ja eestluse edendaja pr. Kulle Raig, kes on tegutsenudEesti Raadio soomekeelsete uudiste toimetajana, Eesti suursaatkonnas Soome konsulina ja kultuurinõunikuna ja kes  Eesti  ja Soome vahelisi suhteid ikka kriitiliselt vaatab.
Vanameestele tutvustatud raamat „Pikk teekond lähedale“on kokkuvõte tema tööst Soomes eri
ametites . See on Eesti vabanemise lugu Soomest vaadatuna kaheksanda ja üheksanda kümnendiku vahetusel Tallinnas ja Helsingis –väga ilmekad lood ja pildid olid paljudele teadmata.
Palju elevust tekitas Kulle Raigi võrdlus soomlaste ja eestlaste käitumistavadest ja iseloomudest.
Kaugelt vaadates paistame aga üsna sarnased. Et erisusi näha, peab vaatama õige lähedalt ja sel juhul neid kindlasti ka märkab.Kahjuks on kaalukauss positiivsuse kohalt väheke  soomlaste poole.
Kuigi Soome kirjandusprofessori arvates on eestlased kui pokaal sädelevat ja sillerdavat šampanjat, soomlased aga meenutavad pigem Koskenkorva viina.
Siinkohal veel suured tänud proua Kulle Raigile vanameestele oma rikkalike ja mõnusaid mälestusi jagamast ning eestlaste ja soomlaste võrdlemisest. Mida oli kena teada, sest meid on ju ligi sadatuhat sealpool  lahte.

kirjutas Jaak
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar