MEHED KOOS, ELU HOOS!

28 aprill 2010

NVK protokoll nr. 15

NVK protokoll nr.15.

Tallinnas 27.04.10.

Kohal olid: Arnold Branten, Paul Kustala, , Eero Laidre, Enn Landra, Urmas Lepik, Tiit Luiga, Madis Pobul, Rein Purje, Kalev Rannala, Jaak Sal-Saller, Feliks Unt, Joel Vahur

Liikmeks soovis astuda Rein Koppel

Seekord ekskurseerisime tunnikese päikesepaistelisel ja kevadisel Toompeal. Giid Aasa Lepik rääkis Tallinna ja Toompea ajaloost, tutvustas vanemate ehitiste lugu ja legende, vaateplatvormilt uurisime linna tähtsamate majade, kirikute, sadamate ja tuulelippude paiknemist ja saime muuseas teada, et meie klubikaaslane Jaak on oma kooliajal roninud Oleviste kiriku kullatud kuuli, mis seest olevat nii suur, et neli meest võiks seal kaarte mängida. Silma järgi hinnates täiesti uskumatu lugu, aga ilmselt siiski tõde.
Seejärel läksime Bastionikäikude muuseumi Kiek-in-de-Kök´i torni all. Kõndisime poolteist tundi külmas ja rõskes allilmas, saime teada käikude tekkeloo, tundsime kaasa seal hiljuti elanud kodututele, kuulasime käikude punkari-aja muusikat, tuletasime meelde omi tsiviilkaitse-kogemusi nõukaajast ja kiitsime muuseumi loojaid tehtud hea ja suure töö eest. Lõpuks sõitsime „tulevikurongiga“ (mis kippus küll veidi jukerdama) Tallinna tulevikku, aastasse 2219. Suurel ekraanil nägime, milline võiks meie linn välja näha paarisaja aasta pärast – mõne arengustsenaariumi järgi kohati ilus, kohati õõvastav, teise stsenaariumi järgi vastupidi :-(.
Külmadest käikudest väljusime veidi soojemale tänavale ja mõnigi meist tundis nostalgilist vajadust soojendada vanu liigeseid Karolina baari hõõgveiniga. Karolina on enamvähem säilitanud oma külalislahke hinge, nagu mehed, kes seal paar-kolmkümmend aastat polnud käinud, tunda said.
Mida nägime, vaata allpool.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar