MEHED KOOS, ELU HOOS!

24 märts 2010

Kevad on täis üllatusi!

! Nii ka täna 23. märtsil 2010. aastal. Kui me Nõmmelt sõitma hakkasime, et kella üheks Toompeale jõuda, paistis päike. Klassikut meenutades, võiks öelda, et kui 10 Nõmme vanameest Toompea lossi jõudsid, oli Riigikogu istung juba lõppenud. Üksikud rahvaesindajad kiirustasid veel vaheajale, et õhtul taas kohad sisse võtta ja kuulata suure tähelepanuga opositsiooni esitatud parandusettepanekuid, mis takistaksid koalitsiooni hääletamast pensioniea tõstmise poolt. Esimene üllatus oli see, kui Hanno Pevkuri asemel tuli meile vastu pr.Õnne Pillak, kes on Linnavolikogu liige, aga peale selle ka Nõmme halduskogu liige. Tema juhtis meid mööda koridore, kus parajasti ajakirjanikud oma küsimustega poliitikuid piinasid, valgesse saali. Siin tabas meid uus üllatus. Meid võttis vastu proua Maret Maripuu, kes rääkis meile põhjalikult Toompea lossi ajaloost. Edasi viis ta meid Riigikogu tiiba, kus tutvustas parlamendi ülesandeid, XI koosseisu ja selle paiknemist suures saalis. Meil oli võimalus olla külaliste rõdul ja jäädvustada end üldpildile koos lugupeetud Maret Maripuuga ajakirjanike rõdul. Suur tänu neile!
Edasi jalutasime juba üle lossiplatsi sotsiaalministri Hanno Pevkuri saatel täidesaatva võimu teostaja poole. Peale tavapärast turvakontrolli saime tutvuda pressikonverentsi ruumiga, sest saaliks teda nimetada kuidagi ei saa. Annab välja keskmise tippjuhi kabineti mõõdud. Proovisime siis olla ministri rollis ja ajakirjanike (vahest ka ebakompetensete) küsimuste turmtule all. Siit suundusime juba tiiba, kus asub Vabariigi Valitsuse kabinett. Üllatuste jada jätkus sellega, et meid oli nõus vastu võtma Eesti Vabariigi Valitsuse peaminister Andrus Ansip isiklikult, kellel oli oma päeva ajakavas tekkinud väike paus! Stenbocki maja peremehena andis ta meile korraliku ajalootunni, selle sõna otseses mõttes. Sisukas ülevaade maja ajaloost tänase päevani välja kestis umbes tund aega. Selle aja sees jõudis peaminister tutvustada oma töö- ja valitsusekabinetti, kus iga vanamees valis endale sobiva ministri tooli, et kuulata Eesti Vabariigi Valitsusjuhi arvamust Eesti kohast Euroopa majanduslikpoliitilisel kaardil.
Kevad on täis üllatusi! Kui me Toompealt alla astusime, sadas juba midagi, mis ei olnud lumi ega ka vihm. Niisugune üllatusterohke on see kevad. Ootame ja loodame, et Toompealt jõuab meieni ainult häid üllatusi!

kirjutas Johannes

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar